IMG_4766.JPG

Mariama Camara

Att komma i kontakt med elden och det inre ljuset, kraften vi alla bär på men som ibland kan ligga vilande och vara skymd från vårt medvetande, är en stark drivkraft för mig. Om det så är genom dans, meditation eller yoga - genom extas, rörelse eller stillhet. Jag har utbildning som socionom och inom diverse olika dans- och yogaformer. Under 2019 kommer jag erbjuda klasser i en mix av Yin- och Kundaliniyoga, Ashtangayoga samt i dansformen Groove. Jag håller även i Free Spirit-workshops som väver samman olika yogaformer med dans och meditation. Välkommen att tända din eld!

Kontakt: mariama@jarnadansyoga.se


Patricia Johansson Ponte deJesus

Jag kom i kontakt med västafrikansk dans första gången år 2008 i Stockholm på olika dansworkshops. Jag blev förälskad i dansstegen, de var som gjorda för min kropp och musiken fyllde varje del av mig med glädje. På den tiden var jag Aerobics-instruktör och undervisade på olika gym i Stockholm. Jag utbildade mig sedan till västafrikansk dansinstruktör genom Worldclass utbildningar. Efter det har jag varit på två olika dansresor till Senegal som har berikat mitt liv enormt. Jag har undervisat i traditionell västafrikansk dans sedan 2009 och dansar ofta för andra kunniga lärare som leder workshops. Jag brinner för mötet mellan dansen och människans urkraft!

Besök gärna min hemsida: bodysoultraining.net
Kontakt: patricia@jarnadansyoga.se


Rachel J Ingvad

I started doing yoga in 2000 to alleviate chronic back pain and, to my surprise, a year later, I started teaching. My various trainings include a 200 hour Ashtanga training, 250 hours with Baron Baptiste, some courses with Paul Grilley, Sarah Powers and Mira Shani as well as a myriad of other inspiring teachers. I had never pictured this as my path but the doors were flung open, the call was loud and sixteen years later i still love practicing and teaching.

I'm interested in the development of the human being in light of freedom and love. Guided by the principle that there are no spiritual time-outs, I step into my work with passion, conviction, and the maxim that every human being is on earth to be more amazing and more themselves. This fuels my teaching, whether the subject is monster making in papier maché,  painting or yoga. I look forward to working with you so together we can create a comfortable yet inspiring, empowering and dynamic learning environment, and serve the liberation of the human being. For more information visit my website at: www.raestar.com.

Kontakt: raestar@raestar.com


Petra Kalla

Jag är en internationellt certifierad yogaterapeut och fysioterapeut med inriktning mot psykosomatik. Med över 15 års studier av traditionell Hathayoga samt vedanta i Swami Dayanandas lineage har jag en djuplodad yogisk förståelse som jag väver samman med en kunskap om anatomi och fysiologi. Jag fascineras av att se yogisk empirisk visdom bekräftad, förklarad och förstådd av modern vetenskap och har bl.a. lett yoga vid forskningsprojekt på Karolinska Institutet. När vi ser beröringspunkterna kan vårt sätt att utöva och lära ut yoga få en extra guldkant. Min undervisning hämtar inspiration ur det intelligenta inre samspelet mellan kroppmedvetande, yogisk forskning och skrifter som Bhagavad Gita, Yoga Sutras och Hatha Yoga Pradipika. Jag undervisar pranayama, fysiologi, anatomi och alignment som gästlärare på olika lärarutbildningar och har sedan 2015 arbetat i teamet bakom en av Sveriges största yogaskolor – Urban OM – som koordinator, mentor och lärare. Som ett naturbarn uppvuxen Lappland anordnar jag yoga- och vandringsresor till fjällen. Jag guidar terapeutisk yoga med en ödmjuk förhoppning att inspirera till självacceptans, självmedkänsla och sann hälsa.

Kontakt: petrakalla@gmail.com


karin.jpg

Karin Aresund

2001 fick jag mitt första möte med Ashtangayogan i Sundsvall där jag växte upp. Det var kärlek vid första ögonblicket och yoga blev en del av
mitt liv, och har nu varit så i mer än 15 år. Mitt fördjupade intresse inspirerade mig att resa till Mysore i Indien, där den moderna Ashtangayogan har sitt ursprung, för att öva med Pattabhi Jois brorson, M.S. Viswanath. Jag går årligen på workshops för Juha Javanainen och Petri Räisänen i Finland.
Jag är certifierad yogalärare sedan 2016. Jag lär ut genom min egen erfarenhet och genom all den kunskap jag har fått av mina lärare.
Personligen är yoga för mig ett bra sätt att bygga bättre kunskap om sig själv. Yogan ger ett verktyg för att hantera saker i livet, även utanför mattan och det har gett mig mycket glädje. I min undervisning vill jag sprida känslan av tacksamhet över sin egna kropp och glädjen att upptäcka styrkan i sig själv.

Kontakt: wennerberg80@hotmail.com


leona2.JPG

Leona Renee

I first came into contact with the physical shapes of yoga as a child watching my mother perform karnapidasana in our living room. I began my own journey into the practice in 2006 with a brahmrishi hatha teacher named  Margot Milcetich.  In 2008 I discovered the joys and hardships of the Ashtanga Primary Series. I continue steadfast on this path & improve with the help of so many. I am forever grateful for the guidance I have experienced through Larry Shultz, Amy Priya, Guy Donahaye, R. Sharath Jois,  Rolf Naujokat, B.N.S. Iyengar & many others. The seed was planted, took root & I grew. Yoga perserveres as an opportunity for self trust & empowerment. Connecting to people through this practice is meaningful. My approach to teaching is calm & grounding. My intention is safety & progress. I have taught in Brooklyn, New York, Hampi, India & now I teach in Sweden.

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

Kontakt: leona.renee.se@gmail.com


 
l4K65qCER4GgWVp3VbNI1w_thumb_192a.jpg
 

Sukhdev Singh

Jag är en internationellt certifierad Kundaliniyoga lärare med bakgrund i att leva, praktisera och undervisa kundaliniyoga samt arbeta som trädgårdsmästare på det europeiska centret för Kundalini, Chateau Anand i Frankrike. Jag har fördjupat jag mig mycket inom traditionen och dess källor, genom hängiven dedikering och integrering med sangat (andlig familj), seva (osjälvisk service) och gurmat (skrift och levnadssätt). Mina lärare är s.k. ’senior lead trainers' – den äldre väl etablerade generation Kundalinilärare som studerade direkt med Yogi Bhajan, mästaren som tog läran till väst i slutet av 60-talet. Dessa har även tagit mig på längre vistelser i norra Indien - Himalaya och Punjab för lärande bortom certifiering och diplom. Idag är jag lärarutbildningsassistent i centrala Stockholm och fördjupar mig inom biodynamisk odling här i Järna. Med stor ödmjukhet för den oändliga källan av visdom och kraft som finns inom oss alla och moder jord inspireras jag till att leva i Chardi Kala (upplyftande sinnesro) med varje andetag och steg jag tar.

Kontakt: sukhdev108@icloud.com


HannaWret.jpg

Hanna Wretmark

Jag är en internationellt certifierad Kundaliniyogalärare och gong master som hämtar inspiration från Vedanta, tantra, taoism och olika schamanistiska praktiker. För mig finns det många vägar som leder till förkroppsligandet av oneness, den inom oss alla vilande vetskapen att vi alla är ett. Att hela universum är ett. För mig räcker det inte att veta det, jag vill också känna det och leva det i mitt vardagliga liv. För mig innebär det att ha ett öppet system och att välja att agera från ett öppet hjärta. Därför ägnar jag min tid åt att utforska praktiker som kan låta mig smälta in i denna förkroppsligade vetskap, för att sedan kunna dela den vidare. På Järna Dans och Yoga har jag längre workshops där vi tillsammans utforskar genom våra kroppar och sinnen, med andning, rörelse och ljud. Kroppen bär på all vetskap vi behöver, när vi låter den slappna av på ett djupt plan. Dans, skakningar, meditation, mantrasång och gong är ingredienser jag gärna använder.

Kontakt: hanna.wretmark@gmail.com

 


Bild på Åsa.jpg

Åsa Löfström

Genom frigörande dans hittade jag äntligen det optimala sättet att motionera hela mig - fysiskt och mentalt. För att fördjupa mig gick jag ledarutbildningen till frigörande dansinspiratör. Efter ett par år blev jag inbjuden att delta även i ledarutbildningen för frigörande dansakademin. Genom att följa kroppens intelligens och impulser samt släppa på krav och spänningar får jag hjälp att vara i nuet. Jag får då tillgång till min kreativitet och glädje. Förutom dansinspiratör är jag också lärare och textilkonstnär. Jag har även varit ledare för grupper i personlig utveckling.

Kontakt: asa.lofstrom@hotmail.com


 
l%C3%A4rar+bild.jpg
 

Karin Ulstrup

När jag gick på en Mysore Ashtanga klass för 7 år sedan i Thailand fann jag en kombination av, i mina ögon fantastisk form av fysisk rörelse samt meditativt "flow" med andningen som bärande fokus. Allt sedan dess har Ashtanga kommit att bli en stor del av mitt liv. Som lärare är min intention att leda med en lugn grundläggande inställning med hänsyn till vart vi befinner oss i vår praktik. Jag upplever hur yogan balanserar och skapar kraft till livet utanför min yogamatta och önskar att dela med mig av dessa uråldriga tekniker till självförståelse och balans. Jag har under dessa år fördjupat mitt stora intresse under guidning av olika lärare b.l.a Leona Ross, Jane Kontala, och Ramesh Shety. Har vid flertalet tillfällen åkt till Finland på retreat samt workshops ledda av Petri Räisänen och Juha Javanainen som hyser stor kunskap både i praktik och teori om Ashtanga yoga. Jag har också assisterat samt vikarierat för Leona Ross samt Karin Aresund vilket varit ännu ett steg på min yogiska väg.

Kontakt: ulstrupkarin@hotmail.com


Jeanette.png

Jeanette Challis

Jag är utbildad dansare, danspedagog, rörelsepedagog, kreatör, yogainstruktör, diplomerad Mediyoga och Gravidyogainstruktör, leder Klangmeditation och ger SoundHealingMassage. Jag är också legitimerad barnmorska.

Dansen har varit den röda tråden genom mitt liv som klassikt utbildad dansare. Yogan kom och gick men har de senaste åren kommit för att stanna. I mitt jobb som barnmorska har jag glädjen att dela en av de största upplevelserna i livet för många människor. Men det är också ett intensivt jobb som kräver total närvaro. I yogan hämtar jag kraft och energi. Yogan ger mig möjlighet till återhämtning och balans. Jag ledde yoga på Friskis & Svettis i Stockholm under tio år men för några år sedan lämnade jag innerstans tempo för ett lugnare liv vid havet.

Sedan några år tillbaka leder jag MediYoga och GravidYoga i grupp och individuellt. Att leda Yoga och att få dela med sig av yogans helande kraft är helt underbart. Klangmeditation och SoundHealingMassage är också något jag brinner för. Klangernas vibrationer från de Tibetanska skålarna ger en skön djupavslappning och återhämtning.

Kontakt: yoga@jeanettechallis.se
Hemsida: www.jeanettechallis.se


IMG_4734.jpg

Anna Fyrörn

Jag, Yaku aka Anna Fyrörn, har varit en passionerad dansare i snart 20 år. Som certifierad livscoach, dansinstruktör och prästinna håller jag tillåtande space sedan 2012. Här delar jag visdomen av dansens läkande och skapande kraft med er som vill leva i harmoni med livets vågor.

Kontakt: 0708134480. Mail: fyrorn@gmail.com