Marie Ljungsten

Dans är en stor passion som har funnits inom mig sen jag var barn. Dansen får mig att hitta ett lugn i livet och ger utlopp för en rad olika känslor och kreativitet som jag inte vill vara utan. Västafrikansk dans komjag i kontakt med som 20 åring då jag flyttade till Göteborg. Jag gick danskurser under några år som sen ledde till att jag och en vän reste till Senegal 2003 för att dansa och lära oss mer av den västafrikanska kulturen. Därefter var jag under några år medlem i dansgruppen Badjoo som inriktade sig på traditionell västafrikansk dans och rytmer från Ghana och Nigeria och som leddes av Emanuel Gomado, en erkänd dansare och koreograf från Ghana. På senare år har jag tagit salsan till mig, som för mig är en passionerad pardans i mötet mellan två människor, och ett bra komplement till det mer fria afrikanska uttryckssättet där man ofta dansar i grupp. Under hösten kommer jag att vara mammaledig, men ni kommer att se mig i lokalen till och från arbetandes med det praktiska runt omkring. Jag planerar att efter årskiftet ha en babysalsa klass där föräldern kan komma och dansa med sin bebis på magen.

Kontakt: marie@jarnadansyoga.se


Patricia Johansson Ponte de Jesus

Jag kom i kontakt med västafrikansk dans första gången år 2008 i Stockholm på olika dansworkshops. Jag blev förälskad i dansstegen, de var som gjorda för min kropp och musiken fyllde varje del av mig med glädje. På den tiden var jag Aerobics-instruktör och undervisade på olika gym i Stockholm. Jag utbildade mig sedan till västafrikansk dans-instruktör genom Worldclass utbildningar. Efter det har jag varit på två olika dansresor till Senegal som har berikat mitt liv enormt. Jag har undervisat i traditionell västafrikansk dans sedan 2009 och dansar ofta för andra kunniga lärare som leder workshops. Jag brinner för mötet mellan dansen och människans urkraft!

Kontakt: patricia@jarnadansyoga.se


Mariama Camara

Jag har alltid älskat att dansa och har gjort det sedan jag var barn. För mig handlar dans om att ge uttryck för min inneboende kraft, om glädje och att släppa loss! När jag kom i kontakt med Groove så kände jag på en gång att denna dansform gick hand i hand med mitt eget förhållningssätt till dans, och jag utbildade mig till facilitator under våren 2017. Sedan januari 2016 utbildar jag mig även till kundaliniyogalärare på Stockholms Kundaliniyogacenter. Kundaliniyogan är för mig otroligt transformerande och ett kraftfullt verktyg för att höja medvetandenivån. Om du är nyfiken på kundaliniyoga kommer jag att hålla klasser under våren till förmåligt pris. Håll utkik på hemsidan efter information om detta.

Kontakt: mariama@jarnadansyoga.se


Rachel J Miller

I started doing yoga in 2000 to alleviate chronic back pain and, to my surprise, a year later, I started teaching. My various trainings include a 200 hour Ashtanga training, 250 hours with Baron Baptiste, some courses with Paul Grilley, Sarah Powers and Mira Shani as well as a myriad of other inspiring teachers. I had never pictured this as my path but the doors were flung open, the call was loud and sixteen years later i still love practicing and teaching.

I'm interested in the development of the human being in light of freedom and love. Guided by the principle that there are no spiritual time-outs, I step into my work with passion, conviction, and the maxim that every human being is on earth to be more amazing and more themselves. This fuels my teaching, whether the subject is monster making in papier maché,  painting or yoga. I look forward to working with you so together we can create a comfortable yet inspiring, empowering and dynamic learning environment, and serve the liberation of the human being. For more information visit my website at: www.raestar.com.

Kontakt: raestar@raestar.com


Petra Kalla

Jag är en internationellt certifierad yogaterapeut och fysioterapeut med inriktning mot psykosomatik. Med över 15 års studier av traditionell Hathayoga samt vedanta i Swami Dayanandas lineage har jag en djuplodad yogisk förståelse som jag väver samman med en kunskap om anatomi och fysiologi. Jag fascineras av att se yogisk empirisk visdom bekräftad, förklarad och förstådd av modern vetenskap och har bl.a. lett yoga vid forskningsprojekt på Karolinska Institutet. När vi ser beröringspunkterna kan vårt sätt att utöva och lära ut yoga få en extra guldkant. Min undervisning hämtar inspiration ur det intelligenta inre samspelet mellan kroppmedvetande, yogisk forskning och skrifter som Bhagavad Gita, Yoga Sutras och Hatha Yoga Pradipika. Jag undervisar pranayama, fysiologi, anatomi och alignment som gästlärare på olika lärarutbildningar och har sedan 2015 arbetat i teamet bakom en av Sveriges största yogaskolor – Urban OM – som koordinator, mentor och lärare. Som ett naturbarn uppvuxen Lappland anordnar jag yoga- och vandringsresor till fjällen. Jag guidar terapeutisk yoga med en ödmjuk förhoppning att inspirera till självacceptans, självmedkänsla och sann hälsa.

Kontakt: petrakalla@gmail.com


karin.jpg

Karin Aresund

2001 fick jag mitt första möte med Ashtangayogan i Sundsvall där jag växte upp. Det var kärlek vid första ögonblicket och yoga blev en del av
mitt liv, och har nu varit så i mer än 15 år. Mitt fördjupade intresse inspirerade mig att resa till Mysore i Indien, där den moderna Ashtangayogan har sitt ursprung, för att öva med Pattabhi Jois brorson, M.S. Viswanath. Jag går årligen på workshops för Juha Javanainen och Petri Räisänen i Finland.
Jag är certifierad yogalärare sedan 2016. Jag lär ut genom min egen erfarenhet och genom all den kunskap jag har fått av mina lärare.
Personligen är yoga för mig ett bra sätt att bygga bättre kunskap om sig själv. Yogan ger ett verktyg för att hantera saker i livet, även utanför mattan och det har gett mig mycket glädje. I min undervisning vill jag sprida känslan av tacksamhet över sin egna kropp och glädjen att upptäcka styrkan i sig själv.


leona2.JPG

Leona Renee

I first came into contact with the physical shapes of yoga as a child watching my mother perform karnapidasana in our living room. I began my own journey into the practice in 2006 with a brahmrishi hatha teacher named  Margot Milcetich.  In 2008 I discovered the joys and hardships of the Ashtanga Primary Series. I continue steadfast on this path & improve with the help of so many. I am forever grateful for the guidance I have experienced through Larry Shultz, Amy Priya, Guy Donahaye, R. Sharath Jois,  Rolf Naujokat, B.N.S. Iyengar & many others. The seed was planted, took root & I grow. Yoga perserveres as an opportunity for self trust & empowerment. Connecting to people through this practice is meaningful. My approach to teaching is calm & grounding. My intention is safety & progress. I have taught in Brooklyn, New York, Hampi, India & now I teach in Sweden.

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

Kontakt: leona.renee.se@gmail.com


Maria Therése Ekelin

Jag lever för att guida, hjälpa och stärka människor i sin själsliga process här på jorden. På Järna Dans & Yoga erbjuder jag klasser i Yin/Healing yoga. Jag är en dedikerad yogalärare med tolv års erfarenhet som kursledare och terapeut. Utöver yogaklasser erbjuder jag även olika typer av healing och massagebehandlingar, där min specialitet är energi- och emotionell clearing, release och läkning av sår och trauman från barndom och tidigare liv. Jag är grundare av Trinity Yogacenter i Västervik och har bl.a hållit yogaklasser i healingstaden Ubud på Bali. Jag har en stor passion för rawfood, renande juicer, natur, hälsa och själens utveckling. Välkommen på skön yoga med stor medvetenhet och närvaro! 

För att läsa mer om mig och vad jag erbjuder för andra typer av behandlingar, besök gärna min facebooksida.
Kontakt: therese_ekelin@yahoo.com


Helena Forsell

Det är med stort fokus, varmt hjärta och gedigen kunskap jag guidar mina elever mot ökad hälsa, välbefinnande, styrka och lugn. Sedan 2013 undervisar jag heltid i Hatha och Yin yoga, ger gravidyoga och mamma baby yoga, senior yoga och yoga för demens. Fram till 2016 drev jag även min egna lilla yogastudio Urban Yoga Beirut i Libanon tillsammans med min make. 

Det var efter 13 stressiga år i TV branschen jag beslöt mig för att ändra soundtracket i mitt liv, och begav mig till Indien och bergstopparna i Himalaya för att studera yoga. Sedan dess (2013) undervisar jag och ger klasser som innehåller både fysiska och mentala utmaningar, med målet att du ska må lite bättre, och känna dig lite starkare, längre och gladare. Jag är även utbildad inom Ayur Vedisk hälsa och massage. Jag bor just nu i en stuga utanför Järna tillsammans med min ettårige son och make. Certifierad Yogalärare, RYT 200 hr, med Yoga Alliance USA/Kanada.

För mer info besök gärna min hemsida.

Kontakt: helenasyogastockholm@gmail.com


Eleanor Nalini Byström

I’m originally from Colorado, where I grew up practicing yoga & meditation with my mother. I am a longtime student of Sri Shambhavananda & have taught yoga and meditation since 2003. With a lighthearted & playful approach we can get to know our bodies' needs while at the same time nourishing our hearts & spirits.  It’s a pleasure to be joining the Järna dans & yoga community and I look forward to meeting you!

Kontakt: eleanor.bystrom@gmail.com


29196665_2112925228941415_3226453997682425856_n.jpg

Andreas Pontvik

Med rötter i Hathayoga och Shaolin Kung Fu har Andreas levt yoga, qi gong och meditation sen 6 år tillbaka och har lärt ut yoga i och runt Järna sedan 2017.

 Kontakt: andreas.pontvik@gmail.com