Patricia Johansson Ponte deJesus

Jag kom i kontakt med västafrikansk dans första gången år 2008 i Stockholm på olika dansworkshops. Jag blev förälskad i dansstegen, de var som gjorda för min kropp och musiken fyllde varje del av mig med glädje. På den tiden var jag Aerobics-instruktör och undervisade på olika gym i Stockholm. Jag utbildade mig sedan till västafrikansk dansinstruktör genom Worldclass utbildningar. Efter det har jag varit på två olika dansresor till Senegal som har berikat mitt liv enormt. Jag har undervisat i traditionell västafrikansk dans sedan 2009 och dansar ofta för andra kunniga lärare som leder workshops. Jag brinner för mötet mellan dansen och människans urkraft!

Kontakt: patricia@jarnadansyoga.se


IMG_0512.JPG

Marie Ljungsten

Jag började dansa västafrikansk dans i 20 års åldern när jag då bodde i Göteborg. Jag tog dansklasser under några år som sen ledde till att jag reste till Senegal 2003 för att dansa och lära mig mer om den västafrikanska kulturen. Dansen blev min stora passion som ger mig glädje och energi som jag inte vill vara utan. Därefter hemma i Sverige fortsatte min dansresa då jag under några år var medlem i trum och danskompaniet Badjoo, vi fördjupade oss i traditionell västafrikansk dans och rytmer från Ghana och Nigeria. Gruppen leddes av Emanuel Gomado, en erkänd dansare, trummare och koreograf från Ghana. Nu vill jag förmedla vidare dessa danstraditioner genom att själv undervisa här på Järna dans och yoga. Varmt Välkomna!

Kontakt: marie@jarnadansyoga.se


IMG_3966.jpg

Mariama Camara

Att komma i kontakt med vår inre eld, vårt ljus och inre kompass är en drivkraft för mig. Kraften vi alla bär på men som ibland kan ligga lite vilande och skymd från vårt medvetande. Om det är genom dans, meditation eller yoga; genom extas, rörelse eller stillhet. Att väcka den inre kraften till liv och tända elden. Detta vill jag dela med mig av på Järna Dans & Yoga. Under hösten kommer jag att hålla i workshops där vi utforskar, kommer samman, dansar och svettas tillsammans!

Kontakt: mariama@jarnadansyoga.se


Rachel J Miller

I started doing yoga in 2000 to alleviate chronic back pain and, to my surprise, a year later, I started teaching. My various trainings include a 200 hour Ashtanga training, 250 hours with Baron Baptiste, some courses with Paul Grilley, Sarah Powers and Mira Shani as well as a myriad of other inspiring teachers. I had never pictured this as my path but the doors were flung open, the call was loud and sixteen years later i still love practicing and teaching.

I'm interested in the development of the human being in light of freedom and love. Guided by the principle that there are no spiritual time-outs, I step into my work with passion, conviction, and the maxim that every human being is on earth to be more amazing and more themselves. This fuels my teaching, whether the subject is monster making in papier maché,  painting or yoga. I look forward to working with you so together we can create a comfortable yet inspiring, empowering and dynamic learning environment, and serve the liberation of the human being. For more information visit my website at: www.raestar.com.

Kontakt: raestar@raestar.com


Petra Kalla

Jag är en internationellt certifierad yogaterapeut och fysioterapeut med inriktning mot psykosomatik. Med över 15 års studier av traditionell Hathayoga samt vedanta i Swami Dayanandas lineage har jag en djuplodad yogisk förståelse som jag väver samman med en kunskap om anatomi och fysiologi. Jag fascineras av att se yogisk empirisk visdom bekräftad, förklarad och förstådd av modern vetenskap och har bl.a. lett yoga vid forskningsprojekt på Karolinska Institutet. När vi ser beröringspunkterna kan vårt sätt att utöva och lära ut yoga få en extra guldkant. Min undervisning hämtar inspiration ur det intelligenta inre samspelet mellan kroppmedvetande, yogisk forskning och skrifter som Bhagavad Gita, Yoga Sutras och Hatha Yoga Pradipika. Jag undervisar pranayama, fysiologi, anatomi och alignment som gästlärare på olika lärarutbildningar och har sedan 2015 arbetat i teamet bakom en av Sveriges största yogaskolor – Urban OM – som koordinator, mentor och lärare. Som ett naturbarn uppvuxen Lappland anordnar jag yoga- och vandringsresor till fjällen. Jag guidar terapeutisk yoga med en ödmjuk förhoppning att inspirera till självacceptans, självmedkänsla och sann hälsa.

Kontakt: petrakalla@gmail.com


karin.jpg

Karin Aresund

2001 fick jag mitt första möte med Ashtangayogan i Sundsvall där jag växte upp. Det var kärlek vid första ögonblicket och yoga blev en del av
mitt liv, och har nu varit så i mer än 15 år. Mitt fördjupade intresse inspirerade mig att resa till Mysore i Indien, där den moderna Ashtangayogan har sitt ursprung, för att öva med Pattabhi Jois brorson, M.S. Viswanath. Jag går årligen på workshops för Juha Javanainen och Petri Räisänen i Finland.
Jag är certifierad yogalärare sedan 2016. Jag lär ut genom min egen erfarenhet och genom all den kunskap jag har fått av mina lärare.
Personligen är yoga för mig ett bra sätt att bygga bättre kunskap om sig själv. Yogan ger ett verktyg för att hantera saker i livet, även utanför mattan och det har gett mig mycket glädje. I min undervisning vill jag sprida känslan av tacksamhet över sin egna kropp och glädjen att upptäcka styrkan i sig själv.

Kontakt: wennerberg80@hotmail.com


leona2.JPG

Leona Renee

I first came into contact with the physical shapes of yoga as a child watching my mother perform karnapidasana in our living room. I began my own journey into the practice in 2006 with a brahmrishi hatha teacher named  Margot Milcetich.  In 2008 I discovered the joys and hardships of the Ashtanga Primary Series. I continue steadfast on this path & improve with the help of so many. I am forever grateful for the guidance I have experienced through Larry Shultz, Amy Priya, Guy Donahaye, R. Sharath Jois,  Rolf Naujokat, B.N.S. Iyengar & many others. The seed was planted, took root & I grew. Yoga perserveres as an opportunity for self trust & empowerment. Connecting to people through this practice is meaningful. My approach to teaching is calm & grounding. My intention is safety & progress. I have taught in Brooklyn, New York, Hampi, India & now I teach in Sweden.

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

Kontakt: leona.renee.se@gmail.com


HannaWret.jpg

Hanna Wretmark

Jag är en internationellt certifierad Kundaliniyogalärare och gong master som hämtar inspiration från Vedanta, tantra, taoism och olika schamanistiska praktiker. För mig finns det många vägar som leder till förkroppsligandet av oneness, den inom oss alla vilande vetskapen att vi alla är ett. Att hela universum är ett. För mig räcker det inte att veta det, jag vill också känna det och leva det i mitt vardagliga liv. För mig innebär det att ha ett öppet system och att välja att agera från ett öppet hjärta. Därför ägnar jag min tid åt att utforska praktiker som kan låta mig smälta in i denna förkroppsligade vetskap, för att sedan kunna dela den vidare. På Järna Dans och Yoga har jag längre workshops där vi tillsammans utforskar genom våra kroppar och sinnen, med andning, rörelse och ljud. Kroppen bär på all vetskap vi behöver, när vi låter den slappna av på ett djupt plan. Dans, skakningar, meditation, mantrasång och gong är ingredienser jag gärna använder.

Kontakt: hanna.wretmark@gmail.com

 


Mia Larsson 2.jpg

Mia Larsson

Jag började yoga 1990, på den tiden då det fortfarande ansågs vara ”flummigt”. Det började med kundaliniyoga hos Tomas Frankell i Stockholm. Senare gravidyoga inom Hatha-traditionen. I mitten av 2000-talet fastnade jag för ashtangayoga hos Frank Kappas. Där tränade jag i flera år, och började sedan på Franks uppmaning undervisa 2008. Jag började med en klass i veckan som med tiden växte till sex: då erbjöd jag bland-, stol- och yinyoga. Jag trivs enormt bra med blandyogan. Tycker att det förenar de bästa av flera världar.
Sedan 11 år tillbaka håller jag sommarkurser på olika folkhögskolor i Sverige. Där är yogan hela eller en del av ett koncept, tex silveryoga (silversmide + yoga), yogapaddling (paddling med havskajak och yoga) samt naturlig hudvård samt yoga.
Det är en stor förmån att få dela all den glädje och nytta jag själv fått av yogan. Förutom yoga (med fokus på tre delar: asanas, meditation och pranayama) arbetar jag med kursverksamhet inom silversmide och tantra för kvinnor.

Varmt välkommen till mina klasser!

Kontakt: mia_massage@hotmail.com
https://www.facebook.com/megalife.nu/
www.megalife.nu
076-2723914


Marianne.jpg

Marianne Kleiser Fors

Jag är utbildad eurytmist i grunden och har mer är 30 års erfarenhet som eurytmipedagog och scenkonstnär med verksamhet i Sverige, England, Tyskland och Österrike. Mitt intresse för förbindelsen mellan inre och yttre rörelse förde mig till Feldenkrais®metoden och i Wien 2009 blev jag dipl Feldenkraispedagog. Metoden används inom motions och idrottsverksamhet, konstnärlig och artistisk verksamhet, rehabilitering och hälsovård och riktar sig till alla som vill förbättra sin förmåga fysiskt och psykiskt. Jag blev genast begeistrad för metodens varsamma och samtidigt effektiva sätt att utveckla och förfina den egna rörelseförmågan. Detta försöker jag förmedla i min undervisning. Sedan 2011 arbetar jag som eurytmilärare och eurytmiutbildare i Järna och som frilansande Feldenkrais pedagog och rörelsecoach.

Kontakt: marianne.k.fors@telia.com

 


Bild på Åsa.jpg

Åsa Löfström

Genom frigörande dans hittade jag äntligen det optimala sättet att motionera hela mig - fysiskt och mentalt. För att fördjupa mig gick jag ledarutbildningen till frigörande dansinspiratör. Efter ett par år blev jag inbjuden att delta även i ledarutbildningen för frigörande dansakademin. Genom att följa kroppens intelligens och impulser samt släppa på krav och spänningar får jag hjälp att vara i nuet. Jag får då tillgång till min kreativitet och glädje. Förutom dansinspiratör är jag också lärare och textilkonstnär. Jag har även varit ledare för grupper i personlig utveckling.

Kontakt: asa.lofstrom@hotmail.com


Ingrid.jpg

Ingrid Cheng

Allting är qi! Qi är det kinesiska ordet för ‘livsenergi’ och ‘gong’ betyder att arbeta med fokus och disciplin. Så ‘qigong’ blir ungefärligt ‘arbeta med livsenergi’. Sedan år 2000 har jag utövat qi övningar, men det var först 2010 jag började lära mig Zhi Neng qigong och personlig utforskning av ‘qi’ med redskapet Zhi Neng qigong har bara fortsatt sen dess! Jag är utbildad instruktör med input från flera västerländska och kinesiska lärare. Jag vill hjälpa andra hitta skatterna som finns att hämta i Zhi Neng qigong: självkännedom, en stark och vital kropp, ett lugnt sinne och mer. Välkomna! www.chengqi.se

Kontakt: info@chengqi.se


petronella.jpg

Petronella Sjöö

Jag brinner för sången och de fria kreativa uttrycken genom oss alla. Jag önskar inspirera till det kravlösa utforskandet av röstens gåvor. Vibrationerna våra röster bär är en enorm kraft och håller information som kan öppna oss inför oss själva och livet. I min egen upplevelse så har ljuden en helande kraft och ett unikt sätt att föra oss hem till essensen. Genom sången och kristallskålarna finner jag ett språk som gör det möjligt att uttrycka den ordlösa skönheten av skapelsen. Det vill jag bjuda in till och dela med mig av. Tillsammans med mina sång-vävande systrar har vi skapat en improvisativ kvinnokör som heter Urmoderns Sång. Där vi turas om att guida varandra in i nuets sång genom olika röst-vävande övningar. Vi har även skapat meditativa ljudresor där vi bjuder in till att få bada och resa in i ljuden.

Kontakt: petronellasjoo@gmail.com


Jeanette.png

Jeanette Challis

Jag är utbildad dansare, danspedagog, rörelsepedagog, kreatör, yogainstruktör, diplomerad Mediyoga och Gravidyogainstruktör, leder Klangmeditation och ger SoundHealingMassage. Jag är också legitimerad barnmorska.

Dansen har varit den röda tråden genom mitt liv som klassikt utbildad dansare. Yogan kom och gick men har de senaste åren kommit för att stanna. I mitt jobb som barnmorska har jag glädjen att dela en av de största upplevelserna i livet för många människor. Men det är också ett intensivt jobb som kräver total närvaro. I yogan hämtar jag kraft och energi. Yogan ger mig möjlighet till återhämtning och balans. Jag ledde yoga på Friskis & Svettis i Stockholm under tio år men för några år sedan lämnade jag innerstans tempo för ett lugnare liv vid havet.

Sedan några år tillbaka leder jag MediYoga och GravidYoga i grupp och individuellt. Att leda Yoga och att få dela med sig av yogans helande kraft är helt underbart. Klangmeditation och SoundHealingMassage är också något jag brinner för. Klangernas vibrationer från de Tibetanska skålarna ger en skön djupavslappning och återhämtning.

Kontakt: yoga@jeanettechallis.se
Hemsida: www.jeanettechallis.se